Trending

Sătmăreni, pregătițivă buzunarele!

De la 1 septembrie a intrat în vigoare hotărârea Consiliului Local Satu Mare 221/2023 privind noul Regulament de funcţionare a sistemului privind controlul, limitarea şi taxarea staţionărilor în Municipiul Satu Mare.

Cei de la Administraţia Domeniului Public Satu Mare au început să schimbe indicatoarele de parcare din cartiere. Pe ele sunt afişate noile amenzi.

 Astfel, dacă parchezi pe un loc rezervat, amenda s-a mărit de la 200-400 la 1.000-1.500 de lei.

Blocarea accesului în locul de parcare cu alte obiecte decât cu dispozitivele de blocare aprobate în conformitate cu prevederile art. 33 alin.(1) şi art. 34 alin.(3) din prezentul Regulament – amendă de la 1000 la 1500 lei

A fost introdusă şi o amendă pentru cei care au locuri rezervate. ”Abonaţii” sunt acum obligaţi să cureţe locul de parcare şi să-l deszăpezească.  “nerespectarea obligativităţii de a curaţa şi deszăpezii locul de parcare rezervat de către beneficiarii acestora” se sancţionează “cu amendă de la 500 la 1.000 lei”.

Au apărut noutăţi şi în ceea ce privesc autovehiculele electrice/hibride/plug-in hybride. Aici apar şi cele mai mari amenzi pe care poliţiştii locali vor avea voie să le dea. De exemplu, neeliberarea locului de parcare marcat şi semnalizat pentru încărcarea autovehiculelor electrice-hibride/ plug-in hybride în maxim 30 minute de la finalizarea încărcări, poate duce la o amendă de 2.500 de lei.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button