S-a redeschis complet DN 19A. Forajul de la Supur nu este încă închis.

Din această dimineață, duminică, 10.09.2023, începând cu ora 06.00 s-au ridicat toate restricţiile de circulaţie impuse în zona afectată de scurgerile de gaz și apă din puţul forat de la Supuru de Sus, la limita cu judeţul Sălaj.

Astfel, s-a reluat circulaţia rutieră şi pe DN19A spre şi dinspre municipul Satu Mare. Reamintim că circulația spre Tășnad fusese dechisă anterior, astfel că în prezent, întreaga circulație se defășoară normal în zonă.

De asemenea, se reia alimentarea cu energie electrică în zona de protecţie instituită, cu excepţia operatorului staţiei de carburanţi, unde în continuare este interzis accesul. Aceste măsuri au fost adoptate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Satu Mare nr. 9/09.09.2023.

Se lucrează în continuare la închiderea definitivă a forajului în cauză. Procedura de închidere este de mai lungă durată dar experţii în domeniu au identificat soluţiile optime care se pot aplica în această situaţie. Vom anunţa închiderea definitivă a acestui foraj. Mulţumesc experţilor tehnici şi echipelor de intervenţie şi de control a siguranţei traficului care au acţionat în această perioadă cu mult profesionalism. De asemenea, mulţumim domnului Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru ajutor şi maxima implicare”- subprefect Altfatter Tamás.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button