Momente emoționante la Jandarmeria Satu mare. Predare de ștafetă!

Astăzi, 06 septembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, a avut loc ceremonialul militar de predare-primire a comenzii inspectoratului ca urmare a trecerii în rezervă a domnului colonel Ovidiu – Adrian POPA, cel care a condus unitatea timp de 7 ani.
Festivitatea s-a desfășurat în prezența domnului colonel Traian Mârza, Director al Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a oficialităților locale și a efectivelor din cadrul Inspectoratului.
În spiritul tradițiilor militare și în conformitate cu regulile protocolare, colonelul Ovidiu – Adrian POPA a predat comanda Inspectoratului și drapelul de luptă către colonel Gheorghe VLONGA, Adjunct al Inspectorului Șef.
Colonelul Vlonga Gheorghe a absolvit Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu, promoţia 2003, iar la absolvire a fost încadrat în structurile Jandarmeriei Satu Mare unde a îndeplinit succesiv mai multe funcții.
Din anul 2017 deţine funcţia de Adjunct al Inspectorului Șef și are experienţă în domeniul aplicării legii, al gestionării situaţiilor de urgenţă și în proiecte pe fonduri europene.
În cuvântul său de bun rămas, domnul colonel Ovidiu – Adrian POPA a declarat:
” Cu emoție și recunoștință, mă prezint astăzi în fața domniilor voastre, pentru ultima dată în calitate de Inspector Șef al acestei unități.
Vă mărturisesc cu sinceritate, că acum 34 de ani, când am pășit pentru prima dată în incinta Unității Militare 0728 Tășnad, având gradul de sergent major, nu mi-am imaginat că la finalul carierei mele voi ajunge atât de sus.
Maturizarea mea ca Inspector Șef se datorează multora dintre cei care astăzi sunt prezenți, și cărora le transmit cu această ocazie cele mai sincere mulțumiri.
Și nu în ultimul rând, rezultatele obținute pe parcursul întregului meu parcurs profesional se datorează colegilor, din cele două unități, cea de la Tășnad și cea din Satu Mare, alături de care m-am format și alături de care am realizat lucruri minunate spre care privesc cu mândrie.
Îmi închei cariera militară, cu demnitate și recunoștință.
Demnitate, pentru că sunt mândru de realizările profesionale și de colectivul pe care îl las în urmă.
Recunoștință, pentru rezultatele obținute, pentru misiunile dificile pe care le-am îndeplinit cu succes și pentru toate lucrurile pe care le-am învățat și pentru oamenii pe care i-am cunoscut, și de la care am luat în inima mea o fărâmă de înțelepciune.
Doamnelor și domnilor
Mă plec cu recunoștință în fața dumneavoastră și vă transmit alesele mele mulțumiri.
Tuturor, vă doresc să aveți parte de sănătate și de realizări profesionale de excepție.

Am onoarea să vă salut!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button