Trending

Momente artistice și defilarea Gărzii de Onoare, mâine, 24 ianuarie, la Satu Mare.

Sătmărenii sunt invitați, cu ocazia ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR , miercuri, 24 ianuarie 2024, să participe  la manifestările organizate pe platoul din fața Inspectoratului de Poliție Județean, începând cu ora 12, 00 la depuneri de coroane și jerbe de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar la final să se prindă în tradiționala HORĂ A UNIRII.

Iată programul manifestărilor dedicate  Zilei Unirii Principatelor Române, 24.01.2024:

În municipiul Satu Mare:

Manifestările vor fi organizate de Instituția Prefectului Județul Satu Mare și MApN pe platoul din fața Inspectoratului de Poliție Județean, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, începând cu ora 12,00 conform următorului desfășurător al evenimentelor:

– prezentarea onorului de către Garda de Onoare;

– intonarea Imnului Național al României, în interpretarea artistului sătmărean Petrică Mureșan;

– oficierea serviciului religios;

– alocuțiuni privind însemnătatea evenimentului istoric;

– moment artistic;

– depunere de coroane, jerbe și buchete de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

– defilarea Gărzii de Onoare.

– Manifestările se vor încheia cu tradiționala HORĂ A UNIRII.

În municipiul Carei:

Manifestările vor fi organizate de Primăria Carei la Monumentul Ostașului Român începând cu ora 10,00. Momentul solemn dedicat Unirii Principatelor Române va debuta cu intonarea Imnului Național, urmat de un ceremonial religios și o alocuțiune privind însemnătatea evenimentului în istoria României. După depunerile de coroane și jerbe de flori, va urma un scurt moment artistic și la final, tradiționala Horă a Unirii. De asemenea, în fața Teatrului Municipal Carei – ”Minutul de cultură” – o expoziție cu imagini ale personalităților Unirii Principatelor Române.

Articole similare

Un comentariu

  1. Am și eu o întrebare. Eram in activitate când a fost amplasat bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza în fața sediului IPJ Satu Mare.M-am bucurat că vom avea și noi posibilitatea de a ne înfrăți in Hora Unirii în fața bustului celui care a avut un rol esențial în înfăptuirea Unirii Principatelor Române și nu pe platoul din fața defunctului Hotel Dacia. Vă întreb dacă știți cine sunt artizanii amplasării acestui bust în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare ? Autoritățile, aflate vremelnic în fruntea unor instituții publice sătmărene știu despre cine este vorba. Ii întreb public daca i-au invitat la ceremonie. Oricum ei, spre deosebire de alții, vor rămâne în istoria noastră locală ♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button