Trending

Luni, 31 iulie 2023, începe programul Rabla local!

Programul Rabla Local 2023 va începe pe 31 iulie, la ora 10 dimineața, a anunțat ministrul Mediului, în cadrul unei conferințe de presă.
Daca ai o mașina mai veche de 15 ani și decizi să o casezi, poți primi de la primaria de domiciliu suma de 3.000 de lei. Banii obținuți nu mai trebuie să fie folosiți în vederea achiziționării unei mașini noi, practic nu există nicio obligație privind utilizarea acestor bani.

E bine de știut că suma de 3.000 de lei se plătește cu un efort partajat între Ministerul mediului și autoritatea publică locală, respectiv, 2.400 de lei vin de la minister și 600 de lei de la primărie.

Mai întâi trebuie să verifici daca UAT-urile din localitatea de domiciliu sunt înscrise în program.

Iată care sunt cele 20 de primării din județul Satu Mare cărora li s-au aprobat solicitările prin acest program.

Primăriile din Medieșu Aurit, Vetiș, Certeze și Turț pot scoate din circulație cele mai multe rable, respectiv 100. Urmează cu un număr de 50 de bucăți,  primăriile din Batarci, Tarna Mare, Terebești, Apa, Gherța Mică, Racșa, Botiz, Santău, Vama, Supur, Cămărzana, Dorolț și Târșolț, în timp ce comuna Pomi va putea scoate din circulație 30  mașini uzate iar comuna Socond, 15.

Administrația Fondului pentru Mediu a postat pe site-ul propriu anunțul în atenția persoanelor fizice care doresc înscrierea în cadrul programului, pe care puteți să îl consultați pentru a vă înscrie ulterior pe platformă. Anunțul postat de AFM poate fi descărcat în format .pdf, sau poate fi consultat la adresa:

https://afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button