Cod galben hidrologic!Drum blocat de ape! Nu se circulă pe un drum din județ.

S-a decis închiderea circulaţiei pe Drumul județean 109 K : Oraşu Nou- Prilog- Remetea Oasului- Boineşti – Călineşti Oaş. Drumul se închide temporar până la scăderea nivelului de pe răul Tur.
Institutul Naional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor a emis şi un Cod galben de viituri, valabil până marţi, pe râuri din bazinele hidrografice din judeţele Satu Mare şi Bihor.

În urma atenţionării Cod portocaliu de viituri, valabilă pe râuri din judeţul Satu Mare, prefectul Județului s-a deplasat în teritoriu pentru a verifica împreună cu specialiştii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Satu Mare , ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Satu Mare şi ai Apelor Române situaţia de pe cursul râurilor Crasna şi Tur şi cea de la Barajul de Acumulare de la Călineşti Oaş.


Împreună au evaluat situaţia din zonele inundabile de la Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Calineşti Oas. S-a verificat de asemenea funcționarea stațiilor de pompare de la Moftin , Terebesti, Turulung şi de la barajul de la Calinesti Oas.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button