Apel al directorii de școli să nu mai mușamalizeze situațiile create de elevii problemă!

Într-o ședință ce a avut loc astăzi, 3 octombrie, prefectul județului Satu Mare a adresat un apel directorilor de școli cerându-le să nu mai ignore problemele legate de elevii cu dificultăți și să nu mai ascundă realitatea în unitățile de învățământ.

Numărul mare de evenimente negative petrecute în școlile din județ în scurta perioadă care a trecut de la deschiderea anului școlar au determinat Instituția Prefectului să pună în discuție importanța implicării și a comunicării deschise între toate părțile implicate în procesul educațional, pentru siguranța elevilor.

Prefectul a amintit de actele de violență și problemele cu care s-au confruntat școlile și a cerut să nu se mai treacă cu vederea astfel de situații. El a subliniat că este esențial să se creeze un mediu școlar sigur pentru toți elevii.

“Din păcate, realitatea ne-a arătat deja, în primele săptămâni ale noului an școlar, că este nevoie de implicarea noastră, a instituțiilor de stat, a cadrelor didactice și a părinților pentru a face școala un loc sigur și plăcut pentru copiii noștri. Cred că avem nevoie în primul rând de o comunicare mai bună între noi, bazată pe încredere. Prestigiul școlii sau al directorilor nu va fi afectat dacă recunoaștem problemele cu care se confruntă unii elevi. Este momentul să comunicăm și să colaborăm împreună, pentru că cu toții ne dorim ca elevii noștri să se simtă în siguranță,” a declarat prefectul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button