Trending

Trei sătmăreni inventivi au contractat credite online cu actele altor persoane. Doi au fost arestați pe loc!

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare au organizat și efectuat două percheziții domiciliare, în municipiu, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat o unitate de calculator, trei telefoane mobile, 9 cartele tip pre-pay, precum și mai multe documente și înscrisuri.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că, din luna martie 2022 și până în prezent, trei bărbați de 26, 34 și 36 de ani, toți din Satu Mare, ar fi utilizat fără drept date cu caracter personal și fotografii ale unor terțe persoane, accesând astfel mai multe contracte de credit online.

Prejudiciul rezultat este de aproximativ 12.000 de lei.

Față de cei doi bărbați de 34 și 36 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button