Trending

Sătmărean cercetat penal pentru nepredarea unui telefon mobil găsit!

Dacă găsiți un bun cu valoare economică este indicat sa îl duceți la poliție si să îl predați, nu să -l “băgați în buzunar”, altfel puteți fi în situația  unui bărbat, de 40 de ani, din Satu Mare, care și-ar fi însușit un telefon mobil, uitat de o fată pe scaunul unui mijloc de transport în comun, în municipiu.

La data de 14 septembrie a.c., în urma activităților informativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Satu Mare au identificat persoana bănuită de comiterea unei infracțiuni de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Prejudiciul rezultat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

În Codul Penal, însușirea bunului găsit reprezintă infracțiune si este descrisă ca fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button