Poliția sătmăreană intervine și lămurește controversa aparatelor Drug Test din dotare!

După ce unul din sindicatele polițiștilor a vehiculat în spațiul public  informația că la nivelul structurii rutiere a Poliției Municipiului Satu Mare nu există niciun aparat Drug Test,  Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare informează că instituția are în dotare 2 aparate Drug Test.

,,Acestea sunt în gestionarea polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier și  la solicitarea oricăreia dintre strucrurile inspectoratului, polițiștii din cadrul acestui serviciu acordă sprijin, prin deplasarea cu acest tip de aparate drugtest, la fața locului.,,

Acest dispozitiv utilizează probele de salivă prelevate de la conducătorii auto și în general are rezultate la fel de bune și de precise precum testele de sânge.

Aparatul DrugTest de depistare a substanțelor interzise constă dintr-un kit special de testare de unică folosință. Kiturile de testare și sistemele de diagnostic sunt complet igienice și neinvazive și pot fi folosite, alături de analizoarele de droguri, atât pe post de echipamente portabile, cât și echipamente staționare.

Kit-ul este alcătuit dintr-un adaptor de mici dimensiuni și un burețel. Acesta din urmă trebuie să fie ținut sub limbă de persoana testată, preț de câteva secunde, pentru a se putea îmbiba cu salivă, iar după aceea este introdus în aparatul propriu-zis
Odată ce proba a fost introdusă în aparat, acesta va începe procesul de analiză a probei de salivă. Dispozitivul va spune în doar câteva secunde câte substanțe interzise conține saliva și care sunt acestea. Rezultatele analizei împreună cu substanțele pe care le va detecta vor fi afișate pe display-ul aparatului în cel mai scurt timp. Aparatul DrugTest 5000 este capabil să detecteze majoritatea substanțelor stupefiante.
În schimb, pe lângă acestea, polițiștii au în dotare teste rapide pentru depistarea substanțelor psihoactive în organism, pe care le folosesc curent în cadrul activităților pe care le desfășoară.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button