Trending

Pentru șoferul vinovat de accidentul mortal, instanța a dispus arestarea preventivă!

Iată decizia instanței:

În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin.1 C.proc.pen. raportat la art. 223 alin. 2 C.proc.pen., art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în dosar nr. 2850/P/2023, privind pe inculpatul G. T. și, în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpatului , cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. (1) Cod penal şi ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. (2) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.10.2023 şi până la data de 10.11.2023 inclusiv.

Anterior, biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a adus la cunoștința opiniei publice cazul grav de conducere sub influența alcoolului, soldat cu o tragică coliziune care a avut loc în data de 11 octombrie 2023, în jurul orei 19:00. Procurorul de caz din aceeași instanță a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și ucidere din culpă, cu aplicarea articolului 38 alin. (2) din Codul Penal.

Potrivit informațiilor oferite, inculpatul conducea un autoturism marca Volkswagen Touareg pe podul Decebal din municipiul Satu Mare și avea o concentrație alcoolică de 1,63 g/1 alcool pur în sânge la prima probă prelevată și de 1,40 g/1 alcool pur în sânge la a doua probă. În același timp, a pătruns pe sensul opus de circulație, provocând o coliziune laterală cu un autoturism marca Mercedes. În încercarea de a evita impactul, șoferul Mercedesului a virat la dreapta, iar autoturismul Volkswagen Touareg, condus de inculpat, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Audi Q5. Acest accident a avut consecințe grave, rezultând în vătămarea corporală a unui minor în vârstă de 5 ani, fiul conducătorului autoturismului Volkswagen Touareg.

Inculpatul a fost testat pentru prezența substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind negativ.

În urma acestor evenimente, s-a dispus luarea măsurii reținerii față de inculpat, urmând ca în cursul zilei de 12 octombrie 2023 să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button