Trending

Femeia care a făcut cafeaua mai fină și ne-a schimbat diminețile pentru totdeauna.

În anul 1908, într-o bucătărie liniștită din Germania, o gospodină pe nume Melitta Bentz era pe punctul de a schimba pentru totdeauna diminețile oamenilor.

Era sătulă de cafeaua amară și plină de zaț. La acea vreme, prepararea cafelei însemna fierberea boabelor măcinate în apă, iar rezultatul era un lichid tulbure, cu reziduuri pe fundul ceștii. Nici percolatoarele nu erau mai bune — extrăgeau prea mult și lăsau un gust neplăcut.

Așa că, într-o dimineață, Melitta s-a lăsat purtată de creativitate.

A rupt o bucată de hârtie din caietul fiului ei, a găurit fundul unui vas de alamă, a pus hârtia înăuntru și a turnat apă fierbinte peste cafeaua măcinată.

Ce s-a scurs a fost limpede, fin și delicios.

Acea mică experiență tăcută a declanșat o revoluție.

Melitta și-a brevetat invenția chiar în acel an, a lansat o companie alături de soțul și fiii ei, iar până în anii 1920, filtrele sale erau deja folosite în case și cafenele din toată Europa.

Nu era om de știință, nu avea finanțare și nici halat de laborator, avea doar ingeniozitate, simț practic și o mare iubire pentru cafeaua bună.

Astăzi, brandul Melitta este un nume cunoscut în cultura cafelei la nivel mondial. Melitta este Prajitoria de cafea #1 din Germania, lider pe cafeaua măcinată, iar brandul care îi poartă numele continuă să fie prezent în casele iubitorilor de cafea din întreaga lume.

Sursa: Atlas Geografic

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button