Ateliere școlare de două ori pe săptămână, la Biblioteca Județeană Satu Mare.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, prin Biroul Siguranța Școlară, va prezenta miercuri, 19 iulie a.c., ora 10.00, calendarul activităților publice desfășurate în această vară în parteneriat cu Biblioteca Județeană Satu Mare la sediul acesteia, care prevede ateliere săptămânale ,,Fără bullying pe net” (în fiecare miercuri de la ora 10.00) dar și o serie de ateliere antidrog ,,Adolescență fără dependență” (în fiecare vineri de la ora 10.00) realizate de polițiști în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Înscrierea copiilor la atelierele menționate se face la numărul de telefon 0261.711199, între orele 8-16. Fiecare atelier va fi anunțat printr-un eveniment public online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Campania ,,Fără bullying pe net” are ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de cyberbullying și a infracțiunii de violare a vieții private care se manifesta în rândul elevilor.

Activitățile propuse de polițiștii de siguranță școlară au un caracter nonformal, interactiv și se adresează cu precădere elevilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, dar și părinților și adulților care lucrează cu copii și sunt interesați de problema cyberbullyingului. Activitățile se vor desfășura la sediul Bibliotecii Județene, dar și în tabere și activități extrașcolare pentru elevi, în centre de zi a unor instituții publice și ONG-uri și centre rezidențiale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button